Diagnostika sítě

Střídač poskytuje možnost zkontrolovat pomocí příkazů Traceroute a Ping připojení k internetu nebo k portálu KOSTAL Solar Portal.

Parametr

Vysvětlení

Diagnostický nástroj

Ping
Určuje cestu ke konkrétnímu hostiteli odesláním zpráv echo request ICMP (Internet Control Message Protocol) s různými hodnotami TTL (Time to Live) k cíli. Každá brána na cestě musí před předáním paketu IP dále snížit TTL alespoň o hodnotu 1. Ve skutečnosti je TTL maximální čítač připojení. Pokud TTL paketu dosáhne hodnoty 0, očekává se, že brána vrátí střídači odpověď ICMP Time Exceeded.

Traceroute
Určuje cestu odesláním první zprávy typu echo request s TTL 1 a zvyšováním TTL o 1 při každém dalším přenosu, dokud cíl neodpoví nebo dokud se nedosáhne maximálního počtu skoků. Maximální počet skoků je ve výchozím nastavení 20 a lze jej zadat v poli Max. TTL pro traceroute. Cesta se určuje zkoumáním zpráv ICMP typu timeout vrácených předávajícími bránami a zprávy echo reply vrácené cílem. Některé brány však nevracejí zprávy time exceeded pro pakety s uplynulou hodnotou TTL a nejsou pro nástroj Traceroute viditelné. V tomto případě se pro tento skok zobrazí řada hvězdiček (*).

IP adresa / webová stránka

Zadání IP adresy nebo doménového jména, např. www.kostal-solar-portal.de

Počet pingů

Počet odeslaných požadavků echo request (1–50)

Velikost paketu příkazu ping

Počet datových bajtů, které se mají odeslat (4–1472 bajtů)

Časový limit pro požadavek ping

Doba čekání na odpověď v milisekundách (100–2000 ms)

Max. TTL pro traceroute

Maximální počet skoků (maximální dosažitelná hodnota TTL) na cestě při hledání cíle (10–30)