Netværksdiagnose

Vekselstrømsomformeren giver mulighed for ved hjælp af kommandoerne Traceroute og Ping at kontrollere forbindelsen til internettet eller til KOSTAL Solar Portal.

Parameter

Forklaring

Diagnoseværktøj

Ping
Finder stien til en bestemt host, ved at sende ICMP-ekkoanmodningsmeddelelser (Internet Control Message Protocol) med forskellige TTL-værdier (Time to Live) til målet. Hver gateway langs stien skal dekrementere TTL i en IP-pakke med mindst 1, inden den ledes videre. TTL er faktisk en maksimal forbindelsestæller. Hvis TTL for en pakke når 0, forventes det, at gatewayen sender et ICMP-Time-Exceeded-svar tilbage til vekselstrømsomformeren.

Traceroute
Fastsætter stien, ved at den første ekkoanmodningsmeddelelse sendes med en TTL på 1, og TTL ved hver efterfølgende overførsel øges med 1, indtil målet svarer eller det maksimale antal spring er nået. Det maksimale antal spring er som standard 20, og kan angives i feltet Traceroute maks. TTL. Stien fastsættes ved, at de ICMP-tidsoverskridelsesmeddelelser, der returneres af mellemgateways, og den ekkosvarmeddelelse, der returneres af målet, undersøges. Nogle gateways returnerer dog ikke Time-Exceeded-meddelelser for pakker med udløbne TTL-værdier, og er ikke synlige for Traceroute-tool. I dette tilfælde vises der for dette hop en række stjerner (*).

IP-adresse/webside

Indtast IP-adresse eller domænenavn, f.eks. www.kostal-solar-portal.de

Ping-antal

Antallet af sendte ekkoanmodninger (1–50)

Ping-pakkestørrelse

Antallet af de databytes, der skal sendes (4–1472 bytes)

Ping-timeout

Ventetid på et svar i millisekunder (100–2000 ms)

Traceroute maks. TTL

Maksimalt antal spring (maksimal TTL, der kan opnås) i stien, for at søge efter målet (10–30)