Διαγνωστικός έλεγχος δικτύου

Ο αντιστροφέας προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου της σύνδεσης με το διαδίκτυο ή το KOSTAL Solar Portal μέσω των εντολών Traceroute και Ping.

Παράμετρος

Επεξήγηση

Εργαλείο διαγνωστικού ελέγχου

Ping
Καθορίζει τη διαδρομή προς έναν συγκεκριμένο κεντρικό υπολογιστή αποστέλλοντας μηνύματα ICMP echo request (Internet Control Message Protocol) με διαφορετικές τιμές TTL (Time to Live) στον προορισμό. Κάθε πύλη κατά μήκος της διαδρομής πρέπει να μειώνει το TTL σε ένα πακέτο IP κατά τουλάχιστον 1 προτού προωθηθεί. Στην πραγματικότητα, το TTL είναι ένας μετρητής μέγιστης σύνδεσης. Όταν το TTL ενός πακέτου φτάσει το 0, η πύλη αναμένεται να επιστρέψει στον αντιστροφέα μια απάντηση ICMP Time Exceeded.

Traceroute
Καθορίζει τη διαδρομή στέλνοντας το πρώτο μήνυμα echo request με TTL 1 και αυξάνοντας το TTL κατά 1 σε κάθε επόμενη μετάδοση έως ότου απαντήσει ο προορισμός ή συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός μεταπηδήσεων. Ο μέγιστος αριθμός μεταπηδήσεων είναι 20 από προεπιλογή και μπορεί να καθοριστεί στο πεδίο Traceroute max. TTL . Η διαδρομή καθορίζεται εξετάζοντας τα μηνύματα χρονοκαθυστέρησης ICMP που επιστρέφονται από τις ενδιάμεσες πύλες και το μήνυμα echo reply που επιστρέφεται από τον προορισμό. Ωστόσο, ορισμένες πύλες δεν επιστρέφουν μηνύματα υπέρβασης χρονικού ορίου για πακέτα με ληγμένες τιμές TTL και δεν είναι ορατά στο εργαλείο εντοπισμού διαδρομής. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζεται μια σειρά από αστερίσκους (*) για τη συγκεκριμένη μεταπήδηση.

Διεύθυνση IP/ιστοσελίδα

Εισαγάγετε τη διεύθυνση IP ή το όνομα τομέα, π.χ. www.kostal-solar-portal.de

Αριθμός ping

Αριθμός των απεσταλμένων echo request (1–50)

Μέγεθος πακέτου ping

Αριθμός των byte δεδομένων προς αποστολή (4–1472 byte)

Χρονικό όριο ping

Χρόνος αναμονής για απάντηση σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (100–2000 ms)

Traceroute max. TTL

Μέγιστος αριθμός μεταπηδήσεων (μέγιστο TTL που πρέπει να επιτευχθεί) στη διαδρομή για την αναζήτηση του προορισμού (10–30)