Võrgudiagnostika

Vaheldi pakub võimalust kontrollida käskude Traceroute ja Ping abil ühendust internetiga või portaaliga KOSTAL Solar Portal.

Parameeter

Seletus

Diagnostikainstrument

Ping
Määrab puu teatud kindlale hostile, milles see saadab ICMP-päringupaketi sõnumid (Internet Control Message Protocol) erinevate TTL-väärtustega (Time to Live) sihtkohta. Iga lüüs puus peab TTLi IP-paketis enne selle edastamist vähemalt 1 võrra dekrementeerima. Tegelikult on TTL maksimaalne ühenduste loendur. Kui paketi TTL saavutab väärtuseks 0, siis oodatakse, et lüüs annab ICMP-Time-Exceeded-vastuse vaheldile tagasi.

Traceroute
Määrab puu, milles esimene päringupaketi sõnum saadeti TTLi väärtusega 1 ja TTLi suurendatakse igal järgneval edastamisel 1 võrra kuni sihtkoht vastab või on saavutatud maksimaalne hüpete arv. Hüpete maksimaalne arv on vaikimisi 20 ja seda saab määrata väljal Traceroute max TTL. Määratakse puu, selleks uuritakse vahelüüsidelt tagasi antud ICMP-ajaületuse sõnumeid ja sihtkoha poolt tagasi antud päringuvastuse sõnumit. Mõned lüüsid ei anna aegunud TTL-väärtustega pakettidele Time-Exceeded-sõnumeid tagasi ja ei ole programmile Traceroute nähtavad. Sel juhul kuvatakse sellele hüppele tärnide (*) rida.

IP aadress/veebileht

IP-aadressi või domeeni nime sisestamine, nt www.kostal-solar-portal.de

Pingide arv

Saadetud päringupakettide arv (1–50)

Ping-paketi suurus

Saadetavate andmebaitide arv (4–1472 baiti)

Ping-Timeout

Vastuse ooteaeg millisekundites (100–2000 ms)

Traceroute max TTL

Hüpete maksimaalne arv (maksimaalselt saavutatav TTL) puus sihtkoha otsimiseks (10–30)