Verkkodiagnoosi

Invertteri tarjoaa mahdollisuuden internetyhteyden tai KOSTAL Solar Portal -aurinkosähköportaaliyhteyden testaamiseen komentojen Traceroute ja Ping avulla.

Parametri

Selitys

Diagnoosityökalu

Ping
Selvittää polun tietylle isännälle lähettämällä kohteelle ICMP-kaikuvaatimusviestejä (Internet Control Message Protocol) erilaisilla TTL-arvoilla (Time to Live). Jokaisen yhdyskäytävän polun varrella on vähennettävä IP-paketin TTL-arvoja vähintään arvolla 1, ennen kuin paketti välitetään eteenpäin. TTL on todellisuudessa maksimaalinen yhteyslaskuri. Kun paketin TTL saavuttaa arvon 0, odotetaan, että yhdyskäytävä antaa takaisin ICMP-Time-Exceeded-vastauksen invertterille.

Traceroute
Määrittää polun lähettämällä ensimmäisen kaikuvaatimusviestin, jonka TTL on 1, ja TTL:ää suurennetaan jokaisella seuraavalla hypyllä arvolla 1, kunnes kohde vastaa tai maksimaalinen määrä hyppyjä on saavutettu. Hyppyjen maksimaalinen määrä on vakiona 20, ja se voidaan syöttää kenttään Traceroute maks. TTL. Polku määritetään tutkimalla väliyhdyskäytävien palauttamat ICMP-aikaylitysviestit ja kohteen palauttama kaikuvastausviesti. Jotkut yhdyskäytävät eivät kuitenkaan palauta Time-Exceeded-viestejä paketeille, joiden TTL-arvot ovat vanhentuneet, eivätkä ne näy Traceroute-Toolille. Tässä tapauksessa tälle hypylle näytetään rivi tähtiä (*).

IP-osoite/verkkosivu

Syötä IP-osoite tai verkkotunnuksen nimi, esim. www.kostal-solar-portal.de

Ping-määrä

Lähetettyjen kaikuvaatimusten määrä (1–50)

Ping-pakettikoko

Lähetettävien tietotavujen määrä (4–1 472 tavua)

Ping-aikakatkaisu

Vastauksen odotusaika millisekunteina (100–2 000 ms)

Traceroute maks. TTL

Hyppyjen enimmäismäärä (maksimaalisesti saavutettava TTL) polulla kohteen etsintää varten (10–30)