Netwerkdiagnose

Op de omvormer is het mogelijk om met de opdrachten Traceroute en Ping de verbinding met het internet of het KOSTAL Solar Portal te controleren.

Parameter

Toelichting

Diagnosetool

Ping
Bepaalt het pad naar een specifieke host door ICMP-echoverzoekberichten (Internet Control Message Protocol) met verschillende TTL-waarden (Time to Live) naar de bestemming te sturen. Elke gateway langs het pad moet de TTL in een IP-pakket met ten minste 1 verlagen voordat deze wordt doorgestuurd. In feite is de TTL een meter van de maximale verbindingen. Wanneer de TTL van een pakket 0 bereikt, moet de gateway een ICMP Time Exceeded-antwoord terugsturen naar de omvormer.

Traceroute
Bepaalt het pad door het eerste echoverzoekbericht met een TTL van 1 te verzenden en de TTL met 1 te verhogen bij elke volgende verzending totdat de bestemming antwoordt of het maximum aantal sprongen is bereikt. Het maximum aantal sprongen is standaard 20 en kan worden opgegeven in het veld Traceroute max. TTL. Het pad wordt bepaald door onderzoek van de ICMP-time-outberichten die door tussenliggende gateways worden teruggestuurd en het echo-antwoordbericht dat door de bestemming wordt teruggestuurd. Sommige gateways sturen echter geen Time-Exceeded-berichten terug voor pakketten met verlopen TTL-waarden en zijn niet zichtbaar voor de traceroute-tool. In dit geval wordt voor deze sprong een reeks sterretjes (*) weergegeven.

IP-adres/website

Het IP-adres of de domeinnaam invoeren, bijvoorbeeld www.kostal-solar-portal.de

Aantal pings

Aantal verzonden echoverzoeken (1-50)

Ping-pakketgrootte

Aantal te verzenden databytes (4-1472 bytes)

Ping-time-out

Wachttijd op een antwoord in milliseconden (100-2000 ms)

Traceroute max. TTL

Maximaal aantal sprongen (maximaal te bereiken TTL) op het pad om het doel te zoeken (10-30)