Energiebeheer

Selectie van de aangesloten energiemeter op de omvormer en begrenzing van de teruglevering aan het openbare net.

INFO

Info

U kunt de instellingen in dit menu alleen uitvoeren nadat u bent aangemeld als installateur.

INFO

Info

Een lijst met goedgekeurde energiemeters en het gebruiksdoel ervan vindt u in het downloadgedeelte bij het product op onze homepage: www.kostal-solar-electric.com.

Parameter

Toelichting

Energiemeter

Selectie van de aangesloten energiemeter.

Sensorpositie

De positie van de gemonteerde energiemeter in de huistechniek kiezen.

De energiemeter moet worden geïnstalleerd op het netaansluitpunt (positie 2). Positie 1 (huisverbruik) is niet mogelijk.

Netaansluitpunt = positie 2

Aansluiting energiemeter

Begrenzing van actief vermogen tot [W]

(configureerbaar zonder servicecode)

Instellen van het max. terugleveringsvermogen. Richtlijnen hiervoor worden gewoonlijk door het energiebedrijf gegeven (bijv. een omlaagregeling naar 70%). Standaardwaarde is het max. vermogen van de omvormer. Gebruik de hulpcalculator om de reducering eenvoudig te berekenen.

AANWIJZING! Verkeerde instellingen mogelijk door gebrek aan vakkennis. De operator is verantwoordelijk voor de juiste instelling van de begrenzing van het actieve vermogen. De netbeheerder informeert u over het toegestane actieve vermogen voor uw installatie. Wij raden aan alle instellingen door uw installateur te laten uitvoeren.

Ontvangst van de broadcast-besturingssignalen activeren

Wanneer op de digitale ingangen van een andere omvormer een rimpelspanningontvanger is aangesloten, kunnen deze signalen voor de regeling van actief vermogen en blindvermogen via UDP-broadcast naar alle omvormers in het lokale netwerk (LAN) worden verspreid. Eveneens kan een lokale energiemanager signalen voor de regeling van actief vermogen en blindvermogen in het lokale netwerk produceren.

Geactiveerd: De omvormer wordt geregeld door een rimpelspanningontvanger die op een andere omvormer is aangesloten.

Gedeactiveerd (standaard): Er vindt geen analyse van de signalen plaats. De omvormer wordt niet geregeld door een rimpelspanningontvanger die op een andere omvormer is aangesloten.