Schakelende uitgangen

De omvormer is uitgerust met 4 schakelende uitgangen. De schakelende uitgangen kunnen externe verbruikers schakelen om het eigen verbruik te verhogen of kunnen worden geconfigureerd als indicatoren voor de status of gebeurtenissen.

Een gedetailleerde beschrijving is te vinden in en voor de installatie in Aansluiting van schakelende uitgangen.

De functie van de schakelende uitgangen (klem X1401 en X1402) instellen op de Smart Communication Board. De 2-polige aansluitklem kan worden gebruikt voor verschillende functies.

Parameter

Toelichting

Uitgang

Weergave van de uitgangen 1-2 op klem X1401 en de uitgangen 3-4 op klem X1402.

Bedrijfsmodus

Modus selecteren:

Uit: De schakelende uitgang is gedeactiveerd.

Regeling van de belasting: Verbruikers worden ingeschakeld wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan (bijv. PV-overschot).

SG-Ready: Het gebruik van de SG-Ready-functie is een eenvoudige en voordelige oplossing om het PV-eigenverbruik te verhogen door gebruik te maken van een warmtepomp. De omvormer biedt de mogelijkheid om een SG-Ready-compatibele warmtepomp aan te sturen. Bedrijfsstatus 2 (normale werking) en 3 (opstartaanbeveling) van de SG-Ready-specificatie worden ondersteund.

Wallbox: Voor het besturen van een wallbox zodat deze onder bepaalde voorwaarden het laadproces start van een elektrisch voertuig dat is aangesloten op de wallbox. De wallbox moet een besturingsingang hebben. Zie voor meer informatie de handleiding van uw wallbox.

Gebeurtenissen: De uitgang wordt geschakeld bij een bepaalde gebeurtenis. De gebeurtenis moet uit de lijst worden geselecteerd.

Externe besturing: De uitgang kan worden geschakeld door een extern energiemanagementsysteem via het Modbus-/TCP-protocol.

Toestand

De functie van de schakelende uitgang selecteren. Functie als potentiaalvrij maakcontact (NO) of Verbreekcontact (NC).

Maakcontact (NO = Normally open)

Doorgaans is het contact open. Het contact wordt gesloten wanneer aan de ingestelde voorwaarden is voldaan.

Verbreekcontact (NC = Normally closed).

Doorgaans is het contact gesloten. Het contact wordt geopend wanneer aan de ingestelde voorwaarden is voldaan.

Batterijgebruik voor schakelen op basis van PV-vermogen

De hier configureerde instellingen gelden voor alle uitgangen waarbij het schakelen op basis van het PV-vermogen geconfigureerd is.