Nätverksdiagnos

Växelriktaren ger möjlighet att kontrollera anslutningen till internet eller KOSTAL Solar Portal med hjälp av kommandona Traceroute och Ping.

Parameter

Förklaring

Diagnosverktyg

Ping
Bestämmer vägen till en viss värd genom att skicka meddelanden med ICMP-ekoförfrågning (Internet Control Message Protocol) med olika TTL-värden (Time to Live) till målet. Varje gateway längs vägen måste sänka TTL-värdet i ett IP-paket med minst 1 innan det vidarebefordras. I själva verket är TTL en maximal anslutningsräknare. När TTL för ett paket når 0 förväntas gatewayen returnera ett ICMP-Time-Exceeded-svar till växelriktaren.

Traceroute
Bestämmer sökvägen genom att skicka det första meddelandet om ekoförfrågning med TTL på 1 och öka TTL med 1 vid varje efterföljande överföring tills målet svarar eller det maximala antalet hopp har uppnåtts. Det maximala antalet hopp är 20 som standard och kan anges i fältet Traceroute max. TTL. Vägen bestäms genom att granska ICMP timeout-meddelanden som returneras av mellanliggande gateways och eko-svarsmeddelandet som returneras av målet. Vissa gatewayer returnerar dock inga Time-Exceeded-meddelanden för paket med utgånget TTL-värde och är inte synliga för traceroute-verktyget. I detta fall visas en rad med asterisker (*) för detta hopp.

IP-adress/webbplats

Ange IP-adress eller domännamn, t.ex. www.kostal-solar-portal.de

Antal ping

Antal gånger som ekobegäran har skickats (1–50)

Ping-paketstorlek

Antal skickade databyte (4–1472 byte)

Ping-timeout

Väntetid på ett svar i millisekunder (100–2000 ms)

Traceroute max. TTL

Maximalt antal hopp (maximal TTL som ska uppnås) i sökvägen för att hitta målet (10–30)