Energihantering

Val av ansluten energimätare på växelriktaren och inmatningsbegränsning till det allmänna nätet.

INFO

Info

Inställningarna i den här menyn kan endast göras efter inloggning som installatör.

INFO

Info

Du hittar en lista över godkända energimätare och deras användningssyfte i nedladdningssektionen för produkten på vår webbplats på www.kostal-solar-electric.com.

Parameter

Förklaring

Energimätare

Val av ansluten energimätare.

Sensorposition

Välj position för installerad energimätare i hemtekniken.

Energimätaren måste installeras på nätanslutningspunkten (position 2). Position 1 (väg för förbrukning i hemmet) är inte möjlig.

Nätanslutningspunkt = Position 2

Anslutning energimätare

Begränsning av den aktiva effekten till [W]

(kan konfigureras utan servicekod)

Inställning av maximal inmatningseffekt. Specifikationer om detta anges som regel av elbolaget (till exempel en reglering ner till 70 %). Standardvärdet är växelriktarens maximala effekt. Använd hjälpkalkylatorn för att enkelt beräkna minskningen.

OBS! Felaktiga inställningar möjliga på grund av bristande fackkunskaper. Anläggningsägaren ansvarar för korrekt inställning av begränsning av den aktiva effekten. Din nätoperatör anger vilken aktiv effekt som är tillåten för din anläggning. Vi rekommenderar att alla inställningar görs av din installatör.

Aktivera mottagning av sändar-styrsignaler

När en rundstyrningsmottagare är ansluten till en annan växelriktares digitala ingångar kan signalerna fördelas för styrning av aktiv och reaktiv effekt via UDP-sändning till alla växelriktare i det lokala nätverket (LAN). På samma sätt kan en lokal energihanterare generera signaler för styrning av aktiv och reaktiv effekt i det lokala nätverket.

Aktiverad: Växelriktaren styrs av en rundstyrningsmottagare som är ansluten till en annan växelriktare.

Avaktiverad (Default): Det sker ingen utvärdering av signalerna. Växelriktaren styrs inte av en rundstyrningsmottagare som är ansluten till en annan växelriktare.